Workshop voor managers: van hollen naar stilstaan

Voor de directeur, hr-manager en leidinggevende die minder achter de feiten aan wil rennen

Natuurlijk weet je dat het fijn is om af en toe stil te staan bij jezelf en de manier waarop jij het liefst leidinggeeft, maar: 

 • Je loopt regelmatig achter de feiten aan. Er zijn zoveel ad hoc dingen op een dag die aandacht vragen dat je er niet aan toekomt om stil te staan en aandacht te hebben voor dat wat voor jou écht belangrijk is. 
 • Stil staan bij jezelf voelt al snel als de ander tekort doen. Als er iets is waar je niet van houdt is het gevoel dat je er niet bent voor je medewerkers. Dus zorg je eerst voor hen en blijft er voor jezelf te weinig tijd over. 
 • Je weet niet goed waar je de tijd vandaan moet halen om even stil te staan. De dag is zo weer voorbij en dat wat je je had voorgenomen staat nog steeds op je to dolijstje. Laat staan dat je bewust de tijd neemt om aandacht te hebben wat voor jou belangrijk is. 
 • Je merkt dat je minder invloed hebt dan je dacht. Je wilt leidinggeven op jouw manier, vanuit jouw waarden. Maar je ervaart dat de organisatie vaak andere dingen van je vraagt die soms niet passen bij jouw normen en visie. 

Mocht je dit herkennen dan is deze workshop zeker interessant voor jou.

Leidinggeven op jouw manier: ontdek je eigen kracht en invloed

Wat is een persoonlijk krachtprofiel?

Je persoonlijk krachtprofiel bestaat uit twee elementen: je kernwaarden en je missie. Met deze ingrediënten helder voor ogen wordt het een stuk makkelijker om vaker stil te staan bij wie jij bent, wat jij wilt en dat mee te geven of te nemen in je leidinggevende rol.

 

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt voor leidinggevenden. Denk aan directeuren, managers, teamcoördinatoren, projectleiders of HR adviseurs.

 

Ik geloof dat iedereen invloed heeft om vanuit eigenheid leiding te geven. Zonder dat je jezelf anders hoeft voor te doen. 

Ik ben er namelijk van overtuigd dat als je leeft en werkt vanuit jouw kern, jouw normen en waarden, je in je manier van leidinggeven dicht bij jezelf kunt blijven en meer invloed hebt. Dat je je niet laat leiden door de buitenwereld, de organisatie waar je werkt, maar door jou zelf, vanuit je innerlijke kracht. En de eerste stap om dat te kunnen doen is  stil staan en het (her)ontdekken van jouw kernwaarden. 

Ken je je persoonlijk kracht profiel dan weet jij hoe jij meer invloed kunt hebben en op welke manier jij het beste leiding kunt geven. Dat betekent dat je je niet anders hoeft voor te doen wie je bent. Je kunt gewoon jezelf zijn. Hierdoor wordt leidinggeven leuker, makkelijker en je houdt meer energie over voor de dagelijkse ad hoc zaken. Want die horen nu eenmaal bij je werk. 

Je krachtprofiel sluit aan bij wie jij van nature bent. Het voordeel is dat je weet wat voor jou belangrijk is en waar je waarde wilt toevoegen. Je hebt meer helderheid en bent overtuigender in je rol als leidinggevende. Je houdt makkelijker focus en ervaart meer rust in jezelf.

Tijdens de workshop:

Jouw profiel

Leer je wat jouw profiel is en wat dat voor invloed heeft op je functie en de omgeving waarin jij je beweegt en vice versa

je focus

Ontdek je hoe je focus houdt. Focus op dat wat er op dat moment nodig is of het meeste aandacht vraagt. Zonder mee te hollen in de waan van de dag.

Emmy model

Laat ik je aan de hand van het Werken met Emmy model, waar jouw invloed ligt en op wat voor manier je dat het beste in kunt zetten, zodat je voortaan weet wat te doen en wat te laten.

l

Actieplan

Ga je met een persoonlijk actieplan naar huis, zodat je de volgende dag al aan de slag kunt met je inzichten.

;

Kracht

Ontdek je hoe je bij jezelf kunt beginnen, vanuit jouw kracht. Zodat je precies weet wat dit voor jou betekent en waar je je invloed kunt hebben.

t

Vragen

Is er uiteraard voldoende ruimte voor het stellen van je vragen en het sparren met de andere deelnemers.

Praktische informatie

 • Binnenkort weer een nieuwe datum
 • Maximaal 4 deelnemers

 • De workshop vindt volledig Coronaproof plaats in mijn eigen trainingsruimte

 • Duur 3 uur (van 13.00 tot 16.00 uur) 

 • Locatie Parklaan 34 Putten

 • Investering 200 euro exclusief btw

Wat heb je eraan om minder hard te rennen als manager?

Als jij vaker stilstaat dan:

 • Ontdek je weer wat voor jouw belangrijk is om een vernieuwend leidinggevende te kunnen zijn
 • Ben je niet meer managermoe maar heb je weer plezier, energie en zin in je werk. Dat straal je uit op de werkvloer én ook thuis.
 • Raak je niet meer overspoeld door je inbox of agenda: Je weet wat je wilt en moet doen, stelt daar prioriteiten in en je houdt je daaraan
 • Krijg je weer meer invloed op je team en de mensen om je heen
 • Zorg je eerst goed voor jezelf waardoor je pas écht goed voor een ander kan zorgen (denk aan in het vliegtuig: eerst zelf je zuurstofmasker opzetten en dan pas bij je kind)

Deze workshop in-company of op een bijeenkomst?

Uiteraard verzorg ik deze workshop ook in-company of op bijeenkomsten voor managers en directeuren. En ken je een groep leidinggevenden en willen jullie de workshop graag samen volgen? Laat maar weten, dan kom ik naar jullie toe. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je vragen? 

Heb je vragen of wil je overleggen of deze workshop aansluit bij jouw vraag? Neem dan gewoon contact met me op!

Hoe ik ontdekte dat meer stilstaan mijn leiderschapskwaliteiten verbeterde

Ik weet dat leidinggeven soms zwaar is, ik heb het jarenlang gedaan. En af en toe doe ik het nog als interim opdracht. Ik weet wat het betekent en van je vraagt om leidinggevende te zijn. Ik weet ook wat het betekent als je voelt dat het anders kan en moet. Dat je dwars door bestaande structuren en culturen heen de dingen wilt veranderen én dat het een uitdaging is om goed voor jezelf daarin te zorgen,

Dichtbij jezelf zijn met je eigen kernwaardes is spannend. Het vraagt moed om jezelf te laten zien.

Zeker als je – zoals veel van mijn klanten – een voorloper bent. Weet dat je niet de enige bent met een andere visie dan de massa. Het is geweldig als je kan vasthouden aan: dit wat ik nu doe klopt. Dit is wat ik hier te doen heb. Dit past bij mij. Want dit ben ik.

De meeste mensen die leidinggevenden begeleiden en coachen, richten zich eerst op de ander, richten zich op de medewerkers en het ontwikkelen van vaardigheden als manager. Ik niet. Ik richt me op het ontwikkelen van leiderschap; van manager naar leider. En ik kijk systemisch, integraal naar organisaties en naar de dynamiek die zich laat zien op alle vlakken.

Ik word daarom vaak gezien als een vreemde eend in de bijt. Het lijkt te draaien om alles, behalve om jou als leidinggevende. In mijn programma’s gaat en begint het altijd bij jou. En gaan we dus samen kijken in de workshop hoe van hollen naar stilstaan komt om vanuit daar weer leiding te geven vanuit jouw kern, vanuit jouw normen en waarden.

Zin om mee te doen? Neem contact met me op via info@werkenmetemmy.nl

FAQ’S

ONZICHTBAAR
Ik twijfel tussen deze workshop en een 1-op-1 sessie met jou. Wat kan ik het beste als eerste doen?

Als je je kernwaarden al kent, helpt dat bij een 1-op-1 sessie. Dus als je toch al twijfelt: kom dan eerst naar de workshop. Dan leer je mij en mijn model en hoe ik werk meteen kennen. Of neem even contact met mij op. Dan bespreken we samen wat de juiste eerste stap is.

Ik ben een startende leidinggevende, is deze workshop dan wel voor mij geschikt?

Juist als je net start als manager is het heel waardevol als jij jouw kernwaarden kent, je kracht weet. Je bent van harte welkom!

Emmy, wat is het werken met Emmy model precies?

Dit model houdt in dat je werkt op drie niveaus; jij, je functie en de organisatie (context) Die drie lagen hebben invloed op elkaar maar jij bent als mens altijd het vertrekpunt. Je gaat werken vanuit je kern als leidinggevende. (Of als organisatie). Je begint bij je “Ik”. Je leert dat jij, met je eigen waarden en jouw visie het vertrekpunt bent. Waarin je als leidinggevende weet dat je het voorbeeld bent en vanuit je kern dichtbij jezelf leiding geeft en echt contact maakt. 

Met dit model wordt het werken met organisaties, managers en leidinggevenden en teams nóg professioneler. En dat zorgt vervolgens voor een duurzame verandering op alle lagen. 

Ik weet waar ik voor ga en sta. En waar ik in geloof. Ook al doe ik het niet volgens de traditionele leiderschap-programma’s. Ik heb mijn model en mijn manier van werken uitvoerig getest en ontwikkel dit model nog steeds verder door. 

En dichtbij jezelf zijn met je eigen kernwaardes is spannend. Het vraagt moed om jezelf te laten zien. Zeker als je – zoals veel van mijn klanten – een voorloper bent. Weet dat jouw manier de zorg beter maakt. En dat je een andere visie dan de massa hebt en dat dat ok is. Ik help je graag! 

De kracht van weten hoe je het wilt doen als leidinggevende is zo fijn!