Over Emmy

Wie is Emmy van der Knaap?

Dit is mijn missie: Groei door ontwikkeling. Zonder de mens, op elk niveau, is er geen prestatie mogelijk! Daarom sta jij als mens en jouw ontwikkeling centraal!

Na mijn vwo-examen ging ik verpleegkunde studeren. Ik werkte op veel verschillende plekken. Om mij verder te ontwikkelen ben ik Human Resource Management gaan studeren. Ik heb verschillende functies gehad die met het HR-vak te maken hebben. Van HR-adviseur tot re-integratie-adviseur en loopbaan-adviseur. Ook werkte ik als manager. Als ZZP’er doe ik veel interim opdrachten binnen diverse organisaties, in de zorg, onderwijs en bij de politie, in verschillende rollen. Door een aanrijding kon ik een tijd niet werken en nam ik een radicaal besluit: ik ga mezelf zorgen.

Ik ontdekte weer wie ik in de kern ben, waar ik blij en energiek van word. Ik ontdekte dat trouw zijn aan mezelf en aan mijn leven zo waardevol is!  Vanaf nu doe ik waar ik energie van krijg: met managers/directeuren werken aan hun persoonlijk en professioneel leiderschap. Hoe ze anders kunnen kijken naar hun organisatie, naar zichzelf en naar hun manier van leidinggeven.

Als je mensen succesvol wilt maken moet je ervoor zorgen dat zij hun volledig potentieel in (kunnen) zetten. Dan dien je te ‘regelen’ dat ze in balans zijn op emotioneel, spiritueel, fysiek, sociaal en mentaal vlak. Er moet ook rust zijn, want meer rust leidt naar een betere verbinding met jezelf, de ander en je omgeving. Het is ook de basis voor effectievere samenwerkingen en inspirerend en bezield leiderschap.

De meeste mensen die leidinggevenden begeleiden en coachen, richten zich eerst op de ander, richten zich op de medewerkers en het ontwikkelen van vaardigheden als manager.

Ik niet.

Ik begin bij jou als

leiding-gevende

Ik richt me op het ontwikkelen van leiderschap; van manager naar leider. En ik kijk systemisch, integraal naar organisaties en naar de dynamiek die zich laat zien op alle vlakken.

Ik word daarom vaak gezien als een vreemde eend in de bijt. Het lijkt te draaien om alles, behalve om jou als leidinggevende. In mijn programma’s gaat en begint het altijd bij jou. Als mens met je eigen kernwaarden, met dat wat je drijft en wie je bent. Daarnaast wat jij belangrijk vindt in je rol en functie in de context waarin je je beweegt. Maar daar kijken weinig mensen naar… Ik vind het moeilijk om te zien dat het niet gaat over jezelf als mens, het voorbeeld dat je mag en moet zijn.

Want ik geloof erin dat het anders kan en ik weet dat deze manier werkt. Al mijn inzichten en ervaringen hebben geleid tot mijn integrale en systemische benadering en visie.

Deze visie heb ik vertaald in mijn “Werken met Emmy” model.

Want ik geloof dat het anders kan

Ik weet dat leidinggeven soms zwaar is. Ik weet wat het betekent en van je vraagt om leidinggevende te zijn. Ik weet ook wat het betekent als je voelt dat het anders kan en moet. Dat je dwars door bestaande structuren en culturen heen de dingen wilt veranderen én dat het een uitdaging is om goed voor jezelf daarin te zorgen

Dichtbij jezelf zijn met je eigen kernwaardes is spannend. Het vraagt moed om jezelf te laten zien. Zeker als je – zoals veel van mijn klanten – een voorloper bent. Weet dat je niet de enige bent met een andere visie dan de massa. Het is geweldig als je kan vasthouden aan: dit wat ik nu doe klopt. Dit is wat ik hier te doen heb. Dit past bij mij. Want dit ben ik.

Wil je je van manager naar leider ontwikkelen?

Voel je ook dat dit het moment is om te gaan doen wat écht bij je past? Om de focus van je leidinggeven haarscherp te krijgen en je visie te kunnen verwoorden? Of wil je leren hoe je ook in je manier van leidinggeven dichtbij jezelf kunt blijven?

De eerste stap is het ontdekken waar jij voor staat en voor gaat. Waar ik je uiteraard graag mee help. Heb je vragen of wil je overleggen wat ik voor je kan doen, neem dan contact met me op.