Over Emmy

Wie is Emmy van der Knaap?

Ik ben iemand met een missie: de zorg beter maken. En doen wat wel werkt!

Ik heb altijd al geweten wat ik later wilde worden: verpleegkundige. Dus na mijn VWO examen ga ik verpleegkunde studeren. Daarna werk ik op veel verschillende plekken in de zorg. Al snel heb ik leidinggevende functies.

Ik wil weer studeren en kies voor een studie die lekker breed is: Human Resource Management. Gaat over mensen en management en vind ik allebei interessant. Wel zo praktisch ;-).

Tijdens en na mijn studie heb ik verschillende functies die tegen het HR-vak aan zitten. Van HR-adviseur tot re-integratie-adviseur, loopbaan-adviseur: ik vind alles leuk, tot het leidinggeven weer aan me trekt.

Ik word manager en met de teams en medewerkers werken vind ik echt leuk. Vooral op het gebied van verandering en innovatie. Er komen steeds meer taken en projecten op mijn bord. Het wordt te veel en als ik dat aangeef bij mijn manager vind ik geen gehoor.

Ik ga weg bij de werkgever en word ZZP-er. Ik doe heel veel interim opdrachten binnen diverse organisaties in de zorg, onderwijs en politie in verschillende rollen. Ik neem mezelf natuurlijk mee en kom mezelf dan ook wéér tegen. Ik vind zoveel dingen leuk en kan soms niet kiezen in wat ik niet doe. Ik werk regelmatig 50-60 uur in de week…

Op het moment dat ik denk dat het wel een beetje te veel aan het worden is, krijg ik een aanrijding en word ik letterlijk tot stilstand gebracht. Ik kan een poosje niet werken en het duurt lang voordat ik de oude ben.

Dan neem ik een radicaal besluit:

ik besluit dat ik voor mezelf ga zorgen

 

Het is genoeg geweest; ik heb het nodig dat ik echt goed voor mezelf ga zorgen. Het moet anders. Ik was een wandelend hoofd geworden en maakte steeds minder contact met mijn gevoel en intuïtie. Dus stap voor stap ga ik het anders doen. Ik ontdek weer wie ik in de kern ben, waar ik blij en energiek van word. Ik ontdek ook dat ik dat tegelijkertijd kan inzetten en dat dat mij succesvol maakt in mijn ondernemerschap en in mijn leven. Ik ontdek dat trouw zijn aan mezelf en aan mijn leven zo waardevol is!

Vanaf dan ga ik doen waar ik energie van krijg. Ik werk steeds minder in interim opdrachten en steeds meer met managers/directeuren aan hun persoonlijk en professioneel leiderschap: hoe zij het anders kunnen doen zodat de balans tussen werk en privé gezonder wordt. Hoe ze anders kunnen kijken naar hun organisatie, naar zichzelf en naar hun manier van leidinggeven. Hoe zij dwars tegen bestaande organisatie structuren en cultuur toch hun leiderschap kunnen vormgeven.

Ik begin bij jou als leidinggevende: van binnen naar buiten (en niet andersom)

Ik steek nooit onder stoelen of banken dat ik vind dat er meer aandacht moet zijn voor de menselijke maat, voor het zakelijk nut van de mensen die werken in de organisaties.

Als je mensen succesvol wilt maken moet je ervoor zorgen dat zij hun volledig potentieel in (kunnen) zetten. Dan dien je te ‘regelen’ dat ze in balans zijn op emotioneel, spiritueel, fysiek, sociaal en mentaal vlak. Er moet ook rust zijn, want meer rust leidt naar een betere verbinding met jezelf, de ander en je omgeving. Het is ook de basis voor effectievere samenwerkingen en inspirerend en bezield leiderschap.

De meeste mensen die leidinggevenden begeleiden en coachen, richten zich eerst op de ander, richten zich op de medewerkers en het ontwikkelen van vaardigheden als manager. Ik niet.

Ik begin bij jou als leidinggevende. Ik richt me op het ontwikkelen van leiderschap; van manager naar leider. En ik kijk systemisch, integraal naar organisaties en naar de dynamiek die zich laat zien op alle vlakken.

Ik word daarom vaak gezien als een vreemde eend in de bijt. Het lijkt te draaien om alles, behalve om jou als leidinggevende. In mijn programma’s gaat en begint het altijd bij jou. Als mens met je eigen kernwaarden, met dat wat je drijft en wie je bent. Daarnaast wat jij belangrijk vindt in je rol en functie in de context waarin je je beweegt. Maar daar kijken weinig mensen naar… Ik vind het moeilijk om te zien dat het niet gaat over jezelf als mens, het voorbeeld dat je mag en moet zijn.

Want ik geloof dat het anders kan

En ik weet dat deze manier werkt.

Al mijn inzichten en ervaringen hebben geleid tot mijn integrale en systemische benadering en visie. Die heb ik vertaald in mijn “Werken met Emmy” model. Dit model houdt in dat je gaat werken vanuit je kern als leidinggevende. (Of als organisatie).

Je begint bij je “Ik”. Je leert dat jij, met je eigen waarden en jouw visie het vertrekpunt bent. Waarin je als leidinggevende weet dat je het voorbeeld bent en vanuit je kern dichtbij jezelf leiding geeft en echt contact maakt.

Met dit model wordt het werken met organisaties, managers en leidinggevenden en teams in de zorg nóg professioneler. En dat zorgt vervolgens voor een duurzame verandering op alle lagen.

Ik weet waar ik voor ga en sta.

En waar ik in geloof. Ook al doe ik het niet volgens de traditionele leiderschap-programma’s. Ik heb mijn model en mijn manier van werken uitvoerig getest en ontwikkel dit model nog steeds verder door.

 

 

De kracht van weten hoe je het wilt doen als leidinggevende is zo fijn!

Leidinggeven is soms zwaar. 

Ik weet dat: Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in het vakgebied personeelsmanagement, organisatie ontwikkeling en leiderschap in voornamelijk de zorg, onderwijs, non-profit.

Ik weet wat het betekent en van je vraagt om leidinggevende te zijn.

Ik weet ook wat het betekent als je voelt dat het anders kan en moet. Dat je dwars door bestaande structuren en culturen heen de dingen wilt veranderen én dat het een uitdaging is om goed voor jezelf daarin te zorgen

Dichtbij jezelf zijn met je eigen kernwaardes is spannend. Het vraagt moed om jezelf te laten zien. Zeker als je – zoals veel van mijn klanten – een voorloper bent.

Weet dat jouw manier de zorg beter maakt. Weet dat je niet de enige bent met een andere visie dan de massa. Het is geweldig als je kan vasthouden aan: dit wat ik nu doe klopt. Dit is wat ik hier te doen heb. Dit past bij mij. Want dit ben ik.

Ik help je graag

 

Wil je je van manager naar leider ontwikkelen? Voel je ook dat dit het moment is om te gaan doen wat écht bij je past? Om de focus van je leidinggeven haarscherp te krijgen en je visie te kunnen verwoorden? Of wil je leren hoe je ook in je manier van leidinggeven dichtbij jezelf kunt blijven?

De eerste stap is het ontdekken waar jij voor staat en voor gaat. Waar ik je uiteraard graag mee help. Heb je vragen of wil je overleggen wat ik voor je kan doen, neem dan contact met me op.