Je hebt er bewust voor gekozen om directeur te zijn. Je hebt de drive om het beste uit je teams te halen en je wilt dat iedereen zijn of haar talent in kan zetten. Zodat er een goede kwaliteit van dienstverlening is, de klanten tevreden zijn, er een goede sfeer in het team is en de medewerkers elke dag blij naar hun werk gaan.

En je merkt steeds meer dat dit veel van je vraagt, dat dat niet altijd lukt. Dat je wordt ingezogen in de “waan van de dag” in het ad hoc dat elke dag op je afkomt. Het kost je steeds meer energie. Herkenbaar?

Logisch dat het je energie kost. Directeur zijn vraagt veel van je, eigenlijk is het topsport ;-). Er speelt veel dat je aandacht vraagt. Je voelt je verantwoordelijk voor alles en iedereen. Je wilt mensen versterken en je visie uitdragen. Je ervaart dat heel veel, van dat wat je geprobeerd hebt, even helpt, maar het is lastig om op de lange termijn gewoontes en patronen te doorbreken.

Ik weet uit ervaring dat het lastig is om niet ingezogen te raken. Je weet het allemaal zo goed voor de ander, maar jezelf hierin ondersteunen is een ander verhaal. Want jij moet er zijn voor de anderen is je overtuiging. Maar dit hoef je niet alleen te doen. Dat kan niemand, iedereen heeft steun nodig, ook jij.

Wat helpt is erkenning geven aan jezelf, dat je soms veel van jezelf vraagt. Even stil staan bij jezelf. Wat helpt is dat je mensen om je heen verzamelt die jou kunnen versterken. Die erkenning geven aan jou dat het topsport is. Er voor jou zijn om even te kunnen uitzoomen, te kunnen sparren, je een spiegel kunnen voorhouden en je de juiste vragen kunnen stellen. Zodat je de wijsheid en kracht die je in je hebt ook (weer) voor jezelf kunt gebruiken. Zodat jij je weer kunt verbinden met je eigen leiderschap. Zodat je weer op een andere manier kan kijken naar de vraagstukken en uitdagingen waar je elke dag voor staat.

Ik heb ontdekt, vanuit mijn ervaring in de rol van leidinggevende, manager of directeur, hoe fijn het is dat iemand soms even met je meekijkt, er voor jou is. Dit helpt om weer vanuit een ander perspectief te kijken zodat je weer verder kunt. Het geeft inzicht en ontkoppelt vaste patronen.

Door anders te kijken en te denken krijg je nieuwe inzichten. En die bieden kansen. Je kunt talloze trainingen en van alles doen om jezelf te veranderen of te verbeteren, gelukkig of succesvol te worden, maar als je je denkpatronen niet verandert, verandert er niets.

Ik ondersteun je hier graag bij. Door samen te onderzoeken, systemisch te kijken, werken we aan – duurzame – nieuwe inzichten. Dan kun jij je weer verbinden met je – persoonlijk – leiderschap. Dus herken jij je erin dat je meer energie wil voelen, dat je het anders wilt maar soms niet weet hoe? Wil je weer werken vanuit je passie? Wil je meer bezieling in je werk en je leven? Ik ga graag met je aan het werk. Tijdens een kennismakingsgesprek vertel ik je er graag meer over.

Je kunt me bellen of appen op 06-44686765. Of mailen naar emmy@werkenmetemmy.nl

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!