“Weet je wel dat jij schildert met woorden?” Het is eruit voor ik er erg in heb. Ik heb een coachingsgesprek met Mark. Hij is manager in de zorg.

Tijdens mijn coachingsessies besteed ik altijd aandacht aan iemands talenten, hoe je die kunt inzetten in je werk en hoe je dat kunt doen op een manier waarin je ook jezelf kunt zijn.

Het was mij tijdens de coaching al snel duidelijk dat het Mark zijn talent is om te schilderen met woorden. En aan dat talent moest ik ook meteen weer denken toen ik de testimonial las die hij over onze samenwerking heeft ‘geschilderd’: “Voordat ik ging werken met Emmy was ik vastgeroest in mijn baan. Ik had besloten om er niet mee door te gaan, maar had geen idee in welke richting ik wilde gaan met mijn verdere loopbaan. Daardoor stond ik als het ware stil en verloor ik veel energie.

Omdat ik moeite heb om verstand en gevoel te integreren twijfelde ik over het starten met coaching. Maar ik merkte wel dat ik behoefte had om te voelen en te herontdekken wat ik al wist en dat te waarderen. Zodat ik nieuwe keuzes kon maken.

De coaching met Emmy heeft me helderheid opgeleverd over wie ik ben en hoe ik wil zijn. Het heeft me geleerd dat ik mag dromen en voelen over de grenzen van wat opportuun, economisch of veilig is. In de coaching realiseerde ik me dat er geen werkelijke scheiding is tussen mijn werken, mijn leven en mijn persoon. Ik moest op zoek naar wat ik al wist. Het gaf lucht om adem te halen in een nieuwe situatie.

Het was prettig dat ik zelf alles mocht doen, maar dat Emmy met rust en acceptatie leiding gaf om tot de kern te komen. Zo was ik niet continu met de periferie bezig.

Emmy is een mooi mens, echt in het eigen leren en delen én in het leiden als coach. Ze heeft de rust om je te laten zoeken en ervaren. Ook heeft ze de diepte van geest om het hele proces boeiend te maken (en dat gebeurt niet zo heel vaak).

Ik zou Emmy dan ook van harte aanbevelen. Met name omdat ze volkomen eerlijk is. Dat maakt dat de coaching heel waardevol is.”

Ben je ook een leidinggevende in de zorg? Wil je weer richting vinden in je werk? Wil je andere keuzes maken? Wil je weten hoe je je talenten kunt inzetten op een manier die bij jou past? Ik heb weer ruimte in mijn agenda voor gesprekken. Stuur me een mailtje via emmy@werkenmetemmy.nl als je hierover met mij van gedachten wilt wisselen.