Vandaag werd ik enorm geraakt door dat wat iemand op mij projecteerde.  Een “au” momentje. Wat was het fijn dat ik daarna kon sparren met een collega. Dat ik kon zeggen; “Dit raakt me. Ik voel me er boos en verdrietig om”. Zij kon me helpen om er bovenuit te stijgen.

Dat is precies wat ik zelf altijd met anderen doe. Maar niet bij mezelf kan. Omdat je daar nou eenmaal iemand anders voor nodig hebt. Soms zit je in een situatie waar je helemaal ingezogen wordt. Dat gebeurt ons allemaal. Mij dus ook. 🙂 Dan is het fijn dat iemand naar je luistert, vragen stelt en je er zo weer uit trekt.

Dat er iemand is die je helpt om de situatie vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Zodat je het vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Dat geeft lucht, ruimte en het fijne is: je kunt weer verder.

Als leidinggevende heb je natuurlijk collega-leidinggevenden. Collega’s die anders zijn dan jij of anders tegen de dingen aankijken. Natuurlijk kun je hen vragen of ze even met je willen sparren. Maar vaak is het toch best lastig om dat te vragen. Voor veel leidinggevenden voelt dat namelijk kwetsbaar. En vaak zijn ze bang dat hun collega’s een oordeel hebben over hoe zij het doen.

Daarom is het zo lekker om te sparren met iemand buiten de organisatie. Tenminste, zolang die persoon de context waar je in zit wel begrijpt. Die ook met haar poten in de klei heeft gestaan. Die weet waar je in de dagelijkse praktijk in het werken in de organisatie en met je teams voor staat. De vraagstukken snapt, de dilemma’s begrijpt.

Daarom bied ik ook sparringssessies aan. Dat vind ik fijn om te doen. Dit kan een half uurtje per week of per twee weken. Of op het moment dat je het nodig hebt. Tijdens die gesprekken gaan we samen onderzoeken, dingen bespreken waar je tegen aanloopt in de organisatie of in jezelf, meedenken over strategie en visie vraagstukken, of gewoon in dat wat je op dat moment nodig hebt. Kan allemaal! Zodat je het op je eigen manier kunt doen. Vanuit ander perspectief.

Wil je meer weten; bel of app me (06-20061005), dan kijken we samen wat jou helpt en wat fijn is voor jou.