Eindelijk heb ik het boek “De edele kunst van not giving a f*k. Ik leg het duidelijk zichtbaar op tafel. Als er iemand langsloopt die iets van me vraagt houd ik het boek duidelijk zichtbaar omhoog en verstop me erachter. Het woord f*ck is daarmee duidelijk zichtbaar te zien. Het roept verschillende reacties op, positief en negatief en ik geniet 😉 De ondertitel: ‘een tegendraadse aanpak voor een goed leven’ spreekt me erg aan.

Tegendraadse aanpakken werken, want als je alles hetzelfde blijft doen zoals je altijd doet krijg je hetzelfde resultaat. Dit is wat we nodig hebben in de wereld. Het mag en moet soms anders.

Hoe doe je dat dan? Dat doe je door anders te kijken, te ervaren. Ander dingen uit te proberen. Bijvoorbeeld eens stoppen met altijd maar positief zijn. De waarheid onder ogen durven zien. De moed en het zelfvertrouwen te vinden om anders om te gaan met dat wat je tegenkomt in je leven.

De omstandigheden verander je niet maar je hebt altijd een keuze hoe je daarmee omgaat. Dat geeft je rust ruimte en soms even een gevoel van f*ck it – ik doe het op mijn eigen -wijze- manier.

Wil je ook anders kijken? Ik kijk graag met je mee! Een moment kort sparren kan je al helpen dus mail een PB of leg even contact via emmy@werkenmetemmy.nl.