Als manager zit je vaak in de spagaat tussen tijdgebrek, tijd willen nemen voor je medewerkers, voorkomen van verzuim, een volle agenda, administratieve rompslomp, lange dagen.

Je wilt het anders en voelt dat het anders zou moeten omdat je lijf signalen van stress begint af het geven.

Hoe komt dat toch dat je in die spagaat zit?

Je voelt je verantwoordelijk en wilt niets liever dan het goed en perfect mogelijk doen, dat is de eigenlijke spagaat. En dus wring je je in allerlei bochten om er voor de ander te zijn én een goede manager te zijn. En intussen ga je ver over je grenzen heen.

Ik deed dat ook lange tijd, maar mijn lijf dwong me tot stilstand. Ik luisterde naar mijn twijfels en naar de noodzaak tot verandering. Het heeft me veel inzichten en bewustwording opgeleverd. En gebracht op een plek van meer rust, ruimte en vrijheid.

Jij bent het meest waardevol als manager wanneer jij honderd procent jou kan zijn. Als je weet en laat zien hoe jij bij jezelf bent en vandaar uit vertrekt naar de ander. Op die manier ondersteun je de ander op de best mogelijke manier. Je bent zo een mooi voorbeeld.

Het zal je in staat stellen om een waardevolle bijdrage te leveren aan het welbevinden van je medewerkers door vanuit jouw eigen ruimte leiding te geven.