Ik kijk op Netflix naar The Crown. De serie over het Britse koningshuis waarin het dit seizoen (najaar 2020) draait om prinses Diana. En ik bedenk me: gewoon jezelf zijn, dat lijkt makkelijk. Maar dat is het niet.

Lady Di raakt me weer zoals ze zoveel mensen heeft geraakt.

Hoe komt dat toch?

Ik zie dat zij authentiek is op heel veel momenten en ook dat dat voor haar omgeving heel moeilijk is te accepteren.

Het boven zichzelf uitstijgen, het proberen toch zichzelf te zijn: het heeft een enorme moed en worsteling van haar gevraagd. Dat herkennen we in onszelf, daarom raakt zij ons.

We doen wat van ons verwacht wordt, ook al willen we het soms anders. Het zijn mechanismen die we ons hebben aangeleerd om te overleven. Die waren eens functioneel, maar nu niet meer.

We lijken soms zo ver weg te zijn van onze eigen persoonlijke waarden. Terwijl – als je ze kent – ze leidraad kunnen zijn in je handelen.

Het vraagt moed en empowerment om te leven vanuit je innerlijke kompas en jouw waarden. Het is de moeite waard. Het maakt je een vrij mens.

Hoe doe je dat? Het helpt om met coaching je krachtprofiel te (her)ontdekken en te leren over leiderschap hoe je jezelf leidt en wie jij in essentie bent.

Ik geniet er elke keer weer van dat ik managers, ondernemers en professionals mag coachen op hun persoonlijk leiderschap en met hen hun krachtprofiel ga ontdekken. Sterke leiders zijn het resultaat. Die hoeven zich niet groter of anders te maken. Die zijn gewoon zichzelf.