De dingen gaan anders dan voorheen. Je vindt misschien geen rust om gericht aan het werk te zijn. Of je mist de focus om creatief over oplossingen na te denken. Ik herken het soms ook bij mezelf: het liefst zou ik veranderingen willen bewerkstelligen vanuit positieve energie en inspiratie, maar die is soms ver te zoeken.

Hoe komt dit? De onrust in de wereld weerspiegelt de onrust in onszelf. Door het coronavirus zitten we in een transitie. En een transitie geeft per definitie een periode van chaos, waarin het oude afgebroken wordt en het nieuwe nog moet ontstaan. Er is geen overzicht meer en dat kan onder andere die onrust veroorzaken. Veel mensen zijn de richting kwijt en dobberen een beetje rond. Dat maakt ze steeds onrustiger.

Wij mensen hebben een angst voor ingrijpende verandering. Als er teveel, te snel, te heftige veranderingen zijn dan is ons brein zo geconditioneerd dat we geneigd zijn op de rem te gaan staan. Of een paar stappen terug te doen. Heel logisch dus dat we naar ons idee ronddobberen.

Wat helpt is letterlijk stappen vooruit te zetten, te bewegen. Als er iets belangrijkers is: een missie, visie of een ander perspectief kun je over je angst stappen. Als je vervolgens de moed hebt om om te gaan met de chaos en daar mooie dingen mee gaat doen, kom je terug bij je leiderschap en verdwijnt de onrust naar de achtergrond. Dan ben je weer in verbinding met jezelf en daarmee kun je opnieuw verbindend zijn naar anderen om je heen.

Ervaar jij soms ook onrust in jezelf in deze tijd en wil je weer die connectie krijgen met jezelf en je team? Heb je behoefte om eens samen te sparren? Ik wil dat graag met je doen! Je kunt me altijd bellen of appen (06-29006 1005) of mailen (emmy@werkenmetemmy.nl).