Het werken met Emmy model: In het ontwikkelen van deze manier van werken heb ik me laten inspireren door o.a systemisch werk, verbindende communicatie, appreciative inquiry, het model van Ken Wilber en door mijn eigen ervaring, persoonlijke ontwikkeling en opdrachten die ik heb gedaan als interim ( HR) manager, organisatie coach, projectleider duurzame inzetbaarheid en nog veel meer. De managers, organisaties en teams met wie ik heb gewerkt in de afgelopen jaren zijn ook een enorme inspiratiebron geweest.

Dit model houdt in dat je werkt op drie niveaus; jij, je functie en de organisatie (context). Die drie lagen hebben invloed op elkaar maar jij bent als mens altijd het vertrekpunt. Je gaat werken vanuit je kern als leidinggevende. (Of als organisatie). Je begint bij je “Ik”. Je leert dat jij, met je eigen waarden en jouw visie het vertrekpunt bent. Waarin je als leidinggevende weet dat je het voorbeeld bent en vanuit je kern dichtbij jezelf leiding geeft en echt contact maakt.

Met dit model wordt het werken met organisaties, managers en leidinggevenden en teams nóg professioneler. En dat zorgt vervolgens voor een duurzame verandering op alle lagen.

Ik weet waar ik voor ga en sta. En waar ik in geloof. Ook al doe ik het niet volgens de traditionele leiderschap-programma’s. Ik heb mijn model en mijn manier van werken uitvoerig getest en ontwikkel dit model nog steeds verder door.

Ik weet dat deze manier werkt. Voor mij én voor mijn klanten. Want ik heb het niet zomaar bedacht. Ik heb onderzoek gedaan. En heb het uitvoerig getest. Als ik WerkenmetEmmy met mijn klanten heb doorlopen zie ik wat een kracht het hen geeft om te vertrekken vanuit zichzelf en een voorbeeld te zijn. Om te kunnen worden waar ze in geloven en voor staan.

En dichtbij jezelf zijn met je eigen kernwaardes is spannend. Het vraagt moed om jezelf te laten zien. Zeker als je – zoals veel van mijn klanten – een voorloper bent. Weet dat jouw manier de zorg beter maakt. En dat je een andere visie dan de massa hebt en dat dat ok is. Ik help je graag!

De kracht van weten hoe je het wilt doen als leidinggevende is zo fijn!