Body

Bewegen en gezond eten zijn erg belangrijk voor mij. Ik sport eenmaal per week met een personal trainer en doe elke dag een Powerwalk in het bos. Daarvan gaan mijn gedachten op 0, heerlijk. Bewegen levert mij zoveel op, mijn lijf activeren. Afgelopen weken had ik – weer- een enorme adrenaline rush in mijn lijf omdat ik een opdracht aan het afronden was. Ik moest echt weer even bewegen om die rush uit mijn lijf te krijgen. In zo’n geval zorg ik dat ik een sportmoment, powerwalk of een yoga les inplan. Ik werk hard maar zorg ook dat ik aan mijn rust toekom. Slapen is de truc. Als ik niet goed slaap of lang genoeg slaap merk ik dat ik veel minder draagkracht heb en ook minder fijn in mijn vel zit.

Mind

Ik ben in de afgelopen jaren voor wat uitdagingen komen te staan. Ik denk in zo’n situatie ” het is zoals het is” Je kunt in dat onprettige gevoel blijven hangen, maar dat helpt je niet. Tuurlijk hoef je niet chronisch optimistisch te zijn en mag je weleens even zeuren, of je boos of verdrietig te voelen, ook dat voelen is enorm belangrijk. Maar erin blijven hangen heeft geen zin. HEt helpt je om te focussen op de dingen waar je wel wat aan kunt doen en die je wel hebt. Je hebt altijd een keuze. Zo is het werken met mensen en teams altijd een enorme inspiratie bron voor mij en haal ik veel plezier uit mijn werk. Mensen nemen niet altijd de tijd om stil te staan bij hun gevoel. Ik probeer dat wel te doen. Ik neem de tijd om te voelen en te mediteren. Ook dansen helpt me om uit mijn hoofd te komen en te voelen.

Ik geloof dat je invloed kunt uitoefenen op je gedachtes. Sommige maken je klein en somber. Negatieve gevoelens mogen er ook zijn, je mag ongelukkig zijn, maar het is ook goed om de dingen te zien die wel goed gaan, of wat voor les je kunt halen uit de huidige situatie. Je kunt niet altijd controle hebben over de situatie of de pijn van de hele wereld op je nek nemen. Maar ik geloof wel dat je negatieve gedachtes kunt omzetten in positieve, dat je stukjes mind gezond kunt maken.

Soul

Ik geloof in toeval, een aangename verrassing, het vinden van iets wat je niet verwacht hebt. Ook mijn huidige relatie kwam ik totaal onverwacht tegen, op een moment dat ik dat niet verwachtte, op het moment dat ik dacht dat ik niet bezig was met een nieuwe relatie. Juist als je zelf denkt dat de tijd ergens niet rijp voor is valt het je toe. Er is een verbondenheid die verder gaat dan dat wat we met ons hoofd kunnen bedenken. Ook in lastige tijden gaat het erom dat je oog blijft houden voor dat wat je toevalt, dat je verbonden bent met anderen.