Je bent directeur en je hebt een uitdagende tijd gehad met je management team in de afgelopen maanden tijdens de Corona tijd. Het heeft naast uitdaging en spannende momenten ook mooie dingen gebracht. Je bent trots op je team en je medewerkers.

En nu?

Nu wordt het spannend, want je weet en voelt dat het anders moet of misschien wel mag. Je ziet kansen. Je weet allang dat een nieuwe structuur, een ander proces of een gewijzigd ICT-systeem niet voldoende is voor een verandering van betekenis.

Waarom werkt dit niet?

Medewerkers en teams moeten een psychologische transitie doormaken om zich ook daadwerkelijk anders te gaan gedragen. Zodat de verandering niet blijft steken op een herschikking van stoelen.

Veranderen wordt makkelijker als je de regie voert op die psychologische transitie. De onderstroom bij veranderprocessen zichtbaar maakt en daarmee ‘beheersbaar’ maakt. Daarmee maak je de verandering succesvol.

Jij kunt als directeur of manager jouw impact op veranderingen drastisch vergroten wanneer je met de bril van Systemisch veranderen kijkt en intervenieert.

Wil je samen met mij kijken hoe je hardnekkig gedrag in je organisatie en je teams kunt begrijpen en kunt beïnvloeden? Neem dan contact met me op. Ik vind het leuk om daar met je over in gesprek te gaan. Je kunt me bellen, appen (06-2006 1005) of mailen ( emmy@werkenmetemmy.nl).