Jaren geleden had ik een ” ouderwetse” kraamverpleegkundige die hamerde op RRR, rust, reinheid en regelmaat. Ik moet zeggen jong als ik was ik soms dacht je nu weet ik het wel. Maar ik heb haar wijsheid altijd ter harte genomen. Hoe lastig ik het soms ook vond moet ik eerlijk bekennen. Want ik ben meer van ik zie wel wat de dag brengt en doe dat graag op mijn manier. Lekker meanderen zoals ik dat graag doe. Maar haar mantra speelde altijd in mijn hoofd op de momenten dat ik me besefte dat er wat weinig rust en regelmaat in mijn leven was.

Ook als ik thuis werk, wat bij mijn werk hoort, pas ik haar adviezen nog steeds – op mijn manier- toe. Misschien heb jij daar ook wat aan nu. Word jij als ( interim)leidinggevende die (meer) op afstand en vanuit huis aan het werk bent nu “gedwongen” een andere structuur aan te brengen. Tips die mij helpen waar je misschien ook wat aan hebt 🙂

Ik sta elke dag op een vast tijdstip op, doordat ik op dezelfde tijd opsta als normaal gebruik ik de ” reistijd” voor zorgen voor mezelf. Ik doe een meditatie, doe een korte workout en ga vervolgens wandelen in het bos. Daarna neem ik een koude douche ( goed voor je weerstand) doe de kleren aan die ik normaal ook aanheb als ik naar mijn werk ga en tut mezelf op.

Dan begin ik met werken. Start mijn computer op, doe de afspraken die ik heb via Zoom en werk 2 uur achter elkaar. Elke 25 min zet ik mijn timer en neem dan een korte pauze van 5 min om even koffie te pakken, mijn lijf te activeren door even een paar oefeningen te doen en ga weer aan het werk. Na twee uur neem ik een pauze van een half uur. Ga ik even een wandeling maken, doe even wat yoga oefeningen en ga dan weer aan het werk voor twee uur.

Op deze manier ben ik gefocust en productief aan het werk en doe ondertussen dingen om goed voor mezelf te zorgen. Hoe fijn is dat! Voor mij is dat mijn meestal dagelijkse structuur, voor jou misschien even wennen, maar misschien helpt het jou ook.

Ik wens je veel succes in deze tijd waarin je het als leidinggevende misschien ook even wat anders moet doen, en wil je even delen, met me sparren, voel je welkom: ik heb tijd voor jou! Neem gerust contact met me op via info@werkenmetemmy.nl of 06-20061005.