Ik ben wat meer aan het mijmeren of noem het ‘naar binnen gaan’. Het is herfst en de wind waait om het huis. De bladeren beginnen al te vallen.

Herfst betekent voor mij gas terug nemen. De tijd om naar binnen te gaan, te reflecteren op de afgelopen tijd en alvast een beetje vooruit te kijken. Even alles op een wat trager tempo. Dus dat doe ik. Ik lees inspirerende boeken, kijk inspirerende filmpjes en interviews en ik ga met vragen naar ‘binnen’ . En geloof me: dat is best een uitdaging als je in de tijd daarvoor op volle kracht vooruitging ;-).

Ik stel mezelf een aantal vragen: Wat ging er goed in de afgelopen tijd? Wat kan beter? Leef ik vanuit mijn eigen kracht?  

Die vraag zal je herkennen als je met mij werkt of hebt gewerkt. Ik begin altijd bij jou; de start van het Werken Met Emmy-model.

Wat is voor jou belangrijk in je leven? Wanneer leef jij vanuit jou eigen kracht? Of zoals zoveel mensen het noemen: Wanneer sta jij in je kracht?

Wat bedoel ik eigenlijk met deze vraag? Of als ik zeg dat je meer in je eigen kracht mag gaan staan?

Het gaat erom dat jij je eigen leven leeft volgens jouw leefregels. Dat je je bewust bent van dat wat jouw waarden zijn, wat jij belangrijk vindt. Dat je weet wat jouw missie is in je leven, je werk. Waar je waarde toe wilt voegen. Dat je daar naar leeft en niet geleefd wordt en doet wat anderen van je vinden, van je willen. Hoe anderen willen hoe je je gedraagt.

Dat je zelf kiest wat je doet en waarom je dat doet. En ook dat je denken en voelen niet wordt geleid door de buitenwereld, de organisatie waarin je werkt, maar door jou, vanuit je innerlijke kracht. Dat is leven vanuit je eigen kracht.

Wat zijn de voordelen als je leeft vanuit je eigen kracht, of innerlijke kracht zoals ik het noem? Je voelt je zelfverzekerder, je hebt meer helderheid, je bent overtuigender in je rol als leidinggevende.

Je checkt regelmatig bij jezelf of die rol en de organisatie of opdracht waarin je werkt ook echt (nog) bij je passen. Je laat je minder afleiden, weet wat goed is voor jou, je houdt makkelijker focus en je ervaart meer rust in jezelf.