Mijn reis begon 12,5 jaar geleden. Ik besloot mijn hart te volgen en dat wat ik altijd al graag wilde doen: ondernemer worden.

Elk succes begint met een verlangen. Dat heb ik voortdurend in gedachten gehouden. En het gaat over geloven in jezelf en vooral ook over volharding daarin. En ook elke tegenslag weer weten om te buigen in een overwinning. Iedereen die haar of zijn verlangen wil leven zal ook hebben ervaren dat volharding en doorzettingsvermogen een groot onderdeel zijn van je mindset.

Mijn verlangen was om zelfstandige te worden. Een verlangen dat zich ontwikkelde in de wil een eigen bedrijf te hebben. Dwars door weerstanden, recessie en persoonlijke tegenslagen bleef ik hieraan vasthouden.

Wat bepaalde mijn succes?

Een vastomlijnd doel
Weten wat je wilt is de eerste en belangrijkste stap die je nodig hebt om succes en doorzettingsvermogen te ontwikkelen. Een sterke motivatie dwingt je om moeilijkheden het hoofd te bieden.

Verlangen
Het is makkelijk om door te zetten totdat je het resultaat bereikt hebt dat je wenst wanneer je iets nastreeft waar je intens naar verlangt.

Zelfvertrouwen
Als je overtuigd bent van je eigen kunnen en het vermogen je plannen uit te voeren, zul je met volharding je plan volbrengen. Zelfvertrouwen kun je ontwikkelen. Door ervaring en mindset.

Vastomlijnde plannen
Een plan richting toekomst hoe je je doel wilt bereiken stimuleert je om door te zetten.

Accurate kennis
Zorg dat je kennis vergaart om je plannen ten uitvoer te brengen. Dit doe je door te ervaren en door relevante cursussen of opleiding te doen, te lezen. Dat wat bij jouw leerstijl past. Zorg dat je gevoed wordt.

Samenwerking
Je kunt het niet alleen en hoeft het ook niet allemaal alleen te doen. Zorg voor een team om je heen die je ondersteunt. En zorg voor gelijkgestemden om je heen met wie je kunt sparren, samenwerking in het bereiken van jouw doel. Dit voedt je en helpt je bij het ontwikkelen van je volharding.

Focus
Houdt focus op je doel (op lange termijn). Doe alles met je doel voor ogen. Ook al zijn het soms kleine stappen.

Vieren
Vier successen ook al lijken ze nog zo klein en blijf even bewust stilstaan bij je succes!

Hoe verliep jouw reis tot nu toe? Ik lees het graag, mail naar info@werkenmetemmy.nl (of laat je reactie hieronder achter).