Ben jij ook zo’n manager/leidinggevende die er is voor de medewerkers? Die aandacht voor ze heeft? En die vindt dat dat het belangrijkste onderdeel is van je werk?

Je bent met ze in gesprek:

“Wat heb jij nodig om je werk goed te doen?”

“Zit je op je goede plek?”

“Hoe doe je dat met je werk privé balans?”

“Wat kan ik doen om je te ondersteunen in dat waar je voor staat?”

Dit alles vanuit de overtuiging dat je vindt dat medewerkers op de juiste plek moeten zitten en vanuit hun kracht en talent aan het werk moeten zijn, om zo met elkaar succesvol te zijn.

Herkenbaar? Dan vermoed ik dat je het leiderschapsprofiel van een verbinder hebt.

Een heel waardevol profiel. Want verbindende leiders zijn nodig. Die leiders geven vertrouwen en krijgen vertrouwen.

Dat is typisch de kracht van verbindende en liefdevolle leiders. Want zij maken dingen bespreekbaar en ondersteunen de medewerkers. Ze hebben waardering voor hun medewerkers en kunnen ook de “lastige” gesprekken voeren.

Denk dus niet dat je een ander soort leidinggevende moet zijn om als leidinggevende succesvol te zijn. Je zorgt dat je medewerkers bindt, daar heb jij een grote rol in. In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt is het heel belangrijk om de medewerkers aan je te binden. En dat doe je door jouw manier van leidinggeven.

Zorg dat je doet waar jij als geen ander zo moeiteloos briljant in bent: het (ver)binden van mensen in je teams en organisatie.