Ben je ook een leidinggevende die denkt dat jij de enige bent in je management team die stress ervaart? Dat je het gevoel hebt dat je faalt als je het soms even niet meer ziet zitten? Dat je soms twijfelt of je wel goed bent in het leidinggeven? Dat het je niet lukt om uit de waan van de dag; de actieve stand te komen?

Dan vind je het waarschijnlijk ook lastig om je kwetsbaar op te stellen en dit gevoel te delen met je directeur en je collega managers. Want ja “straks vinden zij ook dat ik geen goede leidinggevende ben en vinden ze me een zwakkeling”.

Grote kans dat je vaak zegt dat met jou alles goed gaat maar dat je je wel zorgen maakt over je collega. Want ja die heeft echt wel wat ondersteuning en coaching nodig;)

Herkenbaar? Dan vermoed ik dat je een hele goede betrokken leidinggevende bent voor je medewerkers en er altijd voor ze bent.  Dat je altijd beschikbaar bent voor de organisatie en je directeur. Je hebt waarschijnlijk een enorme ambitie en het zou ook maar zo kunnen zijn dat je alles goed wil doen. Je werkt vanuit verbinding en vanuit je hart samen met je teams en je collega’s.

Heel waardevol! Want warme liefdevolle leiders zijn nodig! Deze leidinggevenden hebben een positief effect op het werkplezier van de medewerkers en mede daardoor voor het behoud van de medewerkers.

Maar hoe komt het toch dat het zo lastig is om goed voor jezelf te zorgen en op tijd op de rem te trappen? Dat te durven benoemen en te laten zien? Als maatschappij verbinden we onze eigenwaarde aan hoe druk we zijn, hoe vol onze agenda is. Als onze waarde wordt afgemeten aan onze productiviteit, verliezen we het vermogen om op de rem te trappen: het idee dat we iets doen wat niet bijdraagt aan het eindresultaat veroorzaakt stress en onrust.

Waardevol om toch eens met je collega’s en jouw leidinggevende te praten over dit onderwerp en eens te kijken wat het jullie oplevert! Ik ben benieuwd naar je ervaringen!