Je zit om de haverklap in de waan van de dag. Iedere keer gaat het weer hetzelfde. Je agenda neemt de regie over, je holt van afspraak naar afspraak. 

Grote kans dat je ’s nachts wakker ligt van wat je allemaal nog te doen hebt. Je neemt je elke keer voor dat je uit de waan van de dag blijft. Dat je blokken in je agenda zet voor reflectietijd en dat je focus houdt op je doelen. 

Herkenbaar? Grote kans dat je een gever bent. Veel leidinggevenden zijn gevers. Je verbindt je met de medewerkers en bent er voor ze. Wat je je vaak niet realiseert is dat dit een enorm talent is en je daarmee medewerkers aan je bindt. Dat maakt je een goede leidinggevende. Je ziet dat zelf niet altijd zo, je hebt het gevoel dat je je focus moet houden. Je hebt het gevoel dat je aan alle kanten tekort schiet. 

Dus in plaats dat je jezelf steeds ‘op je kop geeft’ dat je altijd weer in de waan van de dag schiet, wordt het tijd dat je je talent omarmt. Dat je voelt dat het ‘er zijn’ voor je medewerkers jou een gewaardeerde leidinggevende maakt.  

Daarnaast kun je nog steeds kiezen voor een goede balans tussen geven en nemen. Zet elke week een dagdeel zonder afspraken in je agenda. Want geloof me: je medewerkers zijn blij met jou als leidinggevende, ook al ben je een dagdeel niet direct beschikbaar voor afspraken.