Petra zit tegenover me, zuchtend. Ze weet het even niet meer. Ze is manager in de zorg.

“Er is zoveel dat mijn aandacht vraagt. Ik wel 24/7 bezig zijn met mijn teams en alles wat mijn aandacht vraagt in de organisatie. Ik voel me uitgeput, moe, op. Ik kan mijn werk niet loslaten en als ik even niets doe dan kan ik me heel moeilijk ontspannen. Ik heb het gevoel dat ik het overzicht allemaal even niet heb en weet niet meer hoe ik daar boven uit moet stijgen”.

Manager zijn is (soms) topsport bedrijven, je wilt het beste uit je teams halen maar haal je ook het beste uit jezelf?

Dit is wat ik bij heel veel leidinggevenden zie; een enorme drive voor hun werk, hun teams maar ze vergeten soms dat ze er zelf ook nog zijn. Als je topsport bedrijft moet je ook goed voor jezelf zorgen. Het is misschien een open deur maar als je niet goed voor jezelf zorgt hoe kan je dan voor de ander zorgen? Het begint bij jou!

Het is belangrijk dat je voldoende oplaadt. Elke dag stress en het gevoel van uitgeput zijn hoort er niet “gewoon” bij. 

Als je stress wilt voorkomen zal je ook moeten kijken waar je energie van krijgt. Als je weet wat jou energie geeft en wat eraan bijdraagt, dat je kan “opladen”, dan zul je minder gevoel van uitputting en stress ervaren. Dan leef je je mooiste leven!