Het is nu 8 uur ‘s ochtends en ik schrijf vanuit mijn bed in het Volkshotel in Amsterdam.

Ik ben hier 2 dagen met een groep van 100 vrouwen die bezig zijn met hun ontwikkeling als coach.

Voordat ik zo me in de tweede dag ga storten even snel een blog over hoe ik het gisteren heb ervaren.

Degene die dit organiseert wil coaches ‘groter laten groeien’. Ze wil dat zij ook ondernemers worden. Haar visie hierover is duidelijk 😊. Ze heeft onder andere een opleiding voor coaches, maar ook reikt ze tools aan over hoe je je zichtbaarheid kan vergroten. En vooral praat ze over hoe je met passie en plezier je werk kunt doen.

Tot voor kort was ze ‘gewoon’ coach en was 1 op 1 aan het werk met klanten. Bleef ze een beetje hangen in dat wat ze altijd deed.

Nu doet ze iets heel anders, is heel zichtbaar en staat op het podium. Dat had ze van tevoren niet zo bedacht.

Ik bedoel hiermee niet te zeggen dat wat ze hiervoor deed niet goed genoeg was ofzo. Het zit ‘m in het verschil in dat ze haar verlangen volgde. Ze wilde het anders, ze wilde anderen meegeven wat zij zelf had geleerd in haar praktijk, ze wilde laten zien hoe je een succesvol ondernemer kunt zijn. En ze heeft er zichtbaar lol van. Ze is niet blijven hangen, ze is ervoor gegaan.

De meeste mensen hebben de neiging om te blijven in dat wat ze altijd deden en voelen zich daarin gevangen.

Ook managers en bestuurders maken die fout helaas vaak. Hoe vaak ben jij blijven hangen in dat wat je altijd al deed? Hoe vaak bekruipt jou het gevoel dat je niet anders kan maar wel wilt?

Ik ken het maar al te goed van toen ik zelf manager was. Omdat ik vaak met de dag van vandaag bezig was en maar doorholde. Ik dacht veel na over hoe ik mijn resultaten moest halen. Die strategie van de lange termijn? Daar had ik het te druk voor. En ik had echt het gevoel dat het niet anders kon.

Mijn boekenkast staat vol met dikke pillen over organisatie- en teamontwikkeling. Over het stellen van strategische doelen. Ik heb opleidingen gedaan in managementvaardigheden en ben met vlag en wimpel afgestudeerd als HR manager, leidinggevende in de zorg, coach, trainer van teams…

Dat is het probleem. Je weet alles. Maar dan krijgt je te maken met de praktijk van alle dag. En zit je er middenin. Je gaat abstract zitten praten met je medewerkers over wat je wilt bereiken met je team en je organisatie. Wat jullie doelen zijn en wat je KPI’s zijn ;-). Hoe je ervoor kunt zorgen dat het met de cliënten goed gaat en ga zo maar door.

Ik heb gemerkt dat mijn medewerkers het veel prettiger vinden als ik met ze praat. Ze waarderen het veel meer dat ik er voor ze ben en echt contact met ze maak. Medewerkers willen bij jou hun verhaal kwijt, willen vertellen over wat ze elke dag tegenkomen en meemaken. Dan voelen ze zich gewaardeerd, gezien. Veel meer is er niet nodig.

Dat klinkt misschien te makkelijk. Maar zal ik je het geheim verklappen: echt leidinggeven begint daar!

Luister jij naar het verhaal van je medewerkers? Weet jij hoe ze het elke dag voor elkaar krijgen om met te weinig collega’s toch goed voor de cliënt te zorgen?

Hoor je wel eens écht hoe het is om met agressie te maken te hebben? Hoor jij weleens hoe betrokken ze zijn en hoe zeer het een uitdaging is om het elke dag weer voor alles elkaar te krijgen?

En directeur, hoor jij je manager echt wanneer hij zegt dat het zwaar is om aan zoveel medewerkers aandacht te geven? Naast alle vergaderingen, projecten, dingen die er thuis spelen en ga zo maar door?

Zoom in op je medewerkers en je zult blije medewerkers hebben en daarmee tevreden klanten. Want dat willen we toch? Gezonde vitale medewerkers en tevreden cliënten die een goed leven kunnen leiden?!

Wil jij ook met lol en plezier leidinggeven? Met als resultaat blije medewerkers en blije cliënten? Wil jij weten hoe je niet blijft hangen maar doorgaat? Bel me dan of app me op 06 – 2006 1005. Of stuur me een mailtje info@werkenmetemmy.nl. Ik spreek je graag!