Je hebt vast al eens meegemaakt. Dat er iets in je leven gebeurt waar je geen grip (meer) op hebt. Een live event waardoor je door elkaar wordt geschud. Dat je denkt, weet en voelt: Dit is een teken of een boodschap. Je wereld staat even op zijn kop, je weet dat het iets heel heftigs is. Je weet nog niet wat je ermee moet en wat je voor les je eruit leert. Je weet ook dat je er niet zomaar aan voorbij kan gaan.

Of toch… het is jouw keuze wat je ermee doet. Je kunt even niets doen, of er helemaal niets mee doen, je leven weer zo snel mogelijk oppakken en doen alsof er niets gebeurd is. Er vooral niet bij stilstaan. Dat kan en iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Gelukkig maar dat een ieder dat op eigen wijze doet. Ik ben niet van die manier, ik geloof dat alles dat ons gebeurt een reden heeft en dat we uitgenodigd worden om daar van te leren.

Bij mij gebeurde iets heel heftigs waardoor mijn grond onder mijn voeten verdween. Het haalde me onderuit en ik wist dat het een boodschap was om me te bezinnen. Ik wilde er het liefst van weg, doen alsof het niet gebeurd was, het leven even terug draaien naar het moment ervoor in de ruimte waarin ik geloofde dat ik het nog had kunnen voorkomen. Maar dat is een illusie, ik had het niet kunnen voorkomen. Het enige dat ik nog kon doen, was het in de ogen kijken. En mij afvragen wat dit mij wilde vertellen.

Zo doe ik dat eigenlijk altijd met de grote dingen die het leven soms op mijn pad gooit. Ik ga naar mezelf en naar de angst die dit teweeg brengt. Ik durf de situatie in de ogen te kijken. Ik sta tegenover het monster en grom terug. Het mag er zijn. Het lukt me om het te omarmen en ik zie dat de situatie die gebeurd is of nog gaande is, mijn diepste angst laat zien. De angst voor verlies, geen controle meer hebben. Ik ga het aan, beweeg ervan weg en ga weer terug in zachtheid. Het mag er zijn en ik mag het op mijn manier doen. Ik voel hoever ik bij mezelf ben weggegaan en kom weer in liefde bij mezelf, ik voel dat ik kan samenwerken met de boodschap van de situatie. Dat het me heeft laten zien waar het om gaat.

Ken jij het “monster” in jezelf? De stemmen die je beperken in het gaan staan voor dat wat je wilt in je leven. Je energienemers. We vechten er vaak tegen, maar het helpt ons meer om er mee samen te werken. Dat het er mag zijn. Je bent volmaakt in je onvolmaaktheid. Het leven is een dans, een dans met vooral jezelf, vanuit je eigen authenticiteit, je eigen zijnskunst. Leven vanuit jouw hart en in verbinding met de ander en de situatie die jou dit heeft laten zien.

Je mag er zijn met alles wat er in jou is. Je mag dansen met jezelf en van daaruit met anderen. Je bent goed en mooi in wie je bent. Je mag alles omarmen wat er is. Dat is volledig leven. Je angsten in de ogen kijken en je zegeningen tellen, want die zijn er genoeg. Leren “lezen” wat de gebeurtenissen in jezelf en die op je afkomen je te vertellen hebben. En dat op jouw manier doen, en die is goed. Want daar ben jij.

Zit jij middenin in zo’n live-event? Of ben je eruit aan het opkrabbelen? Wil jij weer “dansen” met jezelf? Bel of app me dan op 06-2006 1005 of stuur me een mail op info@werkenmetemmy.nl. Ik dans graag met je 😊.