Van mensen en gebeurtenissen die op ons pad komen kunnen we veel lessen leren. Zowel mensen als gebeurtenissen functioneren als spiegels. Bij mij was een aanrijding van 2 jaar geleden een spiegel. De gebeurtenis an sich, maar ook (vooral) de vrouw die mij aanreed en daarna wegreed. De gebeurtenis was op zijn zachtst gezegd niet fijn en had tot het gevolg dat ik daarna letterlijk stilstond.

Gelukkig ben ik inmiddels optimist “numero uno” geworden en heb geleerd dat boos zijn en zelfmedelijden niet werkt. Dat is wel eens anders geweest :-). Ik kon kijken naar deze vrouw als “een engel op mijn pad”. Zij bracht mij tot stilstand in een tijd waarin ik mezelf over de kop aan het werken was. Het werd tijd voor bezinning, tijd voor mezelf en voelen dat ik de dingen anders mocht gaan doen. Ik focuste me op het positieve. En jawel het werkte! Ongeluk zit in een klein hoekje maar gelukkig zit geluk in de rest van de wereld.

Wat in je zit, trek je aan! De buitenwereld is een reflectie van jouw innerlijke wereld. Hiermee bedoel ik dat wat in je zit of de manier waarop je voelt, kijkt en handelt je ook aantrekt. Ben je bijvoorbeeld boos over een situatie of wat iemand heeft gedaan? Dan zal je buitenwereld dit bevestigen doordat mensen die op jouw pad komen dit bevestigen. Dan zeg je misschien; “zie je wel, iedereen om me heen maakt me ook boos”. Of “ik ben weer degene die iets overkomt, ik heb altijd pech”. En ga zo maar door…

Haal het positieve uit negatieve situaties. Tijdens een crisis of vervelende periode zullen er altijd mensen zijn met wie het goed gaat. Hoe kan dit? Wie zijn ze? Misschien eens goed om te kijken wat zij anders doen. Deze mensen denken, voelen en handelen anders.

Het gaat er namelijk om wat je met een situatie doet! Hoe je over de situatie denkt, wat je reactie erop is en hoe je ernaar handelt. Het is meestal niet de situatie die ons boos, ongelukkig of verdrietig maakt, maar ons gevoel en reactie op de situatie. Hoe vrij zou het voelen dat je geen gedachtes hebt over de situatie.

Natuurlijk is het vervelend als je aangereden wordt, of ontslagen wordt. Er zullen altijd dingen om je heen of met jou gebeuren die niet fijn zijn. Maar de mensen die meer uit het leven halen zijn mensen die zich niet van de wijs laten brengen door een lastige situatie.

Ik werd onverwacht aangereden en zat best wel even in een dip, maar vervolgens ging ik op zoek naar de positieve kant van het verhaal. En stelde mezelf een aantal vragen: “is dit misschien een kans om me eens te bezinnen op de hoeveelheid opdrachten? “Is het tijd dat het anders kan” “Wat kan ik van deze situatie leren”? En ik kon kijken naar de vrouw als een “engel op mijn pad”.

Wees de regisseur van jouw leven! Dus lieve mensen: wees trots op jezelf! Je bent het waard om je eigen mooiste leven te leiden en al het goede aan te trekken. Neem vanaf vandaag het heft in eigen hand. Focus op het positieve en laat je door het negatieve niet van de wijs brengen. Kom in actie.

Zoek je ondersteuning bij de OMslag naar een positieve mindset en hoe je (weer) de regie over je leven kan pakken, bel of app me dan op 06-2006 1005 of stuur me een mail op info@werkenmetemmy.nl.