Ik zag een tijdje geleden een programma van Erben Wennemars “De Klas” op de tv. Hij behandelde als gastdocent het onderwerp “succes”. Wat was het mooi hoe hij dit deed met de leerlingen. Succes – wat is dat? Hoe krijg je het en durf je daar alles voor op te geven?

Succesvol zijn zit hem in kwetsbaar durven zijn en na vallen weer op te staan, veerkracht te laten zien. Kansen te grijpen waar ze liggen. Zelfs bij deze jonge mensen was dat een rode draad in hun verhalen. De kunst is door de goede vragen te stellen, ze zelf te laten zien dat je vanuit een “schijnbare” tegenvaller weer sterk wordt, door je eigen kracht te vinden en te laten zien. Door gebruik te maken van de groep en hun verhalen, door het delen, ervoeren ze dat ze allemaal op hun eigen manier succesvol zijn.

Want succes zit in jezelf, je vermogen om veerkrachtig te zijn. Tegenslagen als uitdaging te zien, de les daaruit te leren en dat in te zetten. Het moet uit jezelf komen, pas dan ben je succesvol. Hoe mooi is het dat we jongeren stimuleren dat te doen waar ze passie voor hebben en dat ze daar dan ook vol voor gaan. Dat we ze leren over passie, en ook over doorzettingsvermogen en motivatie. Succes is wat je zelf van het leven ervaart. Voor mij geldt dat ik alles uit het leven wil halen. Wat mij betreft is het leven een grote ontdekkingstocht. 

En soms kan je dat niet alleen, heb je iemand anders nodig om je de goede vragen te stellen, je passie zichtbaar te maken voor jezelf, te ontdekken waar je blij van wordt, te ontdekken dat passie en geluk in jezelf leeft. 
Ik kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact met me op, dan ontdekken we samen of ik wat voor je kan betekenen. Laat je gegevens hier achter en we spreken elkaar snel.