We dromen vaak over succes en geluk in werk en relaties. We maken vaak grootse plannen en willen het beste bereiken op de beste manier. We gaan daar hard ons best voor doen, willen “krampachtig” dat het slaagt.

Persoonlijk moet ik eerlijk bekennen dat ik succes vooral te danken heb door te doen in plaats van te dromen. Dromen is fijn, maar zonder doen kom je er echt niet. Door te doen kom ik in de goede flow en lijkt het alsof alles mij “toevalt”. Als een samenhang van omstandigheden, mensen die je ineens tegenkomt die precies “passen” in dit moment. Het succes kwam op me af en – niet onbelangrijk- ik zag het, stond ervoor open en maakte er gebruik van.

Van mensen die succes hebben en ervaren, hoor ik vaak dat ze rekening houden met dat wat hen “toevalt”, dat ze zien wanneer kansen op hun pad komt. Ze gaan niet alleen verstandelijk te werk maar maken ook gebruik van hun intuïtie. Ik vroeg laatst aan een succesvolle onderneemster wat haar geheim van het succes was, het antwoord was simpel. Ze hoorde iemand iets vertellen, kreeg een ingeving sprak erover met anderen en werd enthousiast. Ze zag kansen en mogelijkheden en deed er wat mee. Het werd een succes.

Ik weet dat succesvolle plannen heel vaak door toeval tot stand komen, maar dan moeten we daarvoor openstaan en ons niet laten beperken door ons denken. Ons verstand is niet alleen zaligmakend bij het tot stand komen van onze plannen.  We zijn net een ijsberg; 10 % zit boven water, 30% is vaag zichtbaar en zelfs 60% is volledig onzichtbaar en zijn we ons niet bewust van.

Onze spirituele kracht blijft zintuiglijk en verstandelijk onzichtbaar maar blijkt wel effectief te werken. Het is het gebied van onze diepste verlangens en verwondering voor nieuwe inzichten en ideeën dat ons in beweging brengt. En wanneer we daar naar luisteren – mede succesvol maakt!

Hoe doe jij dat? Luister je naar je intuïtie? Doe je iets? Laat je reactie hieronder achter.