1-op-1 sessie voor managers in de zorg

Voor leidinggevenden die makkelijker leiding willen geven

Je werkt als (interim) leidinggevende/manager of als ondernemende professional in de zorg en je vindt je vak geweldig! Je doet niets liever dan mensen sterk maken in hun werk. Je bent graag bezig met de gezamenlijke doelen en de strategie. Altijd vanuit je hart aan het werk met je teams.

Je hebt een duidelijke visie op hoe je leiding wilt geven en dit past helemaal bij jou en waar jij voor staat. In de huidige tijd besef je dat bezield leiderschap nodig is. Je wilt graag een volgende stap zetten. Om je persoonlijke en professioneel leiderschap naar een hoger niveau te tillen. Zodat je een stevig fundament hebt waar je op kunt bouwen.

Jouw wens is namelijk de zorg beter maken.

Er zijn voor je medewerkers en cliënten. Nog meer van betekenis zijn. En op jouw manier de wereld een beetje mooier maken.

In je eentje lukt het je niet of maar half

M

Je zoekt daarom iemand die je kan helpen bij je ontwikkeling van jouw leiderschap. Die jou kan leren hoe je kan leidinggeven en bij jezelf kan blijven.

M

Je wilt leven en werken op jouw manier, maar het gaat niet altijd zoals jij het voor ogen hebt.

M

Je krijgt je vinger niet achter hardnekkige patronen.

M

Je snapt niet waarom je team steeds hetzelfde gedrag laat zien.

M

Je begrijpt niet waarom bepaalde problemen maar niet worden opgelost.

M

“Het lijkt wel in de muren te zitten,” verzucht je weleens.

Stiekem baal je van jezelf dat het je niet lukt

Soms denk je dat je de enige bent die hier last van heeft. Die wel eens denkt dat ze het niet kan. Je bent die “waan van de dag” stand zo zat en wilt het echt anders! Zeker in deze tijd waarin je voelt en weet dat we met elkaar de dingen anders moeten gaan doen. 

Je wilt meer balans in je leven en in je werk. Zodat je de juiste dingen doet en de energie niet meer uit je wegvloeit. Dat het allemaal wat moeitelozer gaat. Je wil je niet meer uit het lood laten slaan door situaties die je tegenkomt. 

Je zoekt dus iemand die begrijpt dat je als leidinggevende ook jezelf wilt zijn. Die snapt dat het anders kan en dat je het op jouw manier wil doen. Je wil met iemand praten die de dingen wat minder ingewikkeld en complex maakt. En iemand die snapt dat succes voor jou niet zit in rond blijven hollen, jezelf voorbij blijven hollen, maar dat het zo zit in zo goed mogelijk helpen van je teams en klanten.

Die persoon wil ik graag voor je zijn!

Hoe komt het dat je soms twijfelt aan jezelf en dat het nog gaat op jouw manier gaat? Dat je af en toe twijfelt is niet iets wat je snel hardop tegen je directe collega’s zegt. Wij mensen vinden het toch lastig om ons kwetsbaar op te stellen of hardop te zeggen dat dingen anders zouden moeten als we andere resultaten willen bereiken. Zeker als leidinggevende; want we vinden dat we alles zelf en vooral heel goed moeten kunnen.

Dus is het logisch dat jij denkt dat je de enige bent. Net zoals het logisch is dat je niet uit de “waan van de dag” stand komt. Je hebt zoveel te doen op een dag dat je aan het overleven bent.

Je wilt wel anders maar kan niet meer anders.

Als een soort drenkeling ben je aan het watertrappelen om je hoofd boven water te houden. Dan kun je geen strategische doelen bepalen of andere ideeën gaan uitwerken. Of bedenken wat je nodig hebt. Dat kan ons brein niet.

Dus… misschien is het tijd om jezelf te gunnen om stil te staan, even adem te halen en te voelen wat voor jou belangrijk is.

Weer te ervaren wie jij ook alweer bent zodat je keuzes kunt en durft te maken die aansluiten bij jouw verlangen. Zodat je weer contact gaat maken met je intuïtie en je energie krijgt van je werk en de manier waarop je leeft. Zeker in deze tijd waarin er op een ander manier van leidinggeven van je gevraagd wordt.

 

Grote kans dat je nu denkt: dat lukt toch niet. Ik heb al van alles geprobeerd. Logisch dat je dit denkt, je bent namelijk slim genoeg om met je hoofd te bedenken wat je anders zou moeten doen. Je hebt waarschijnlijk al heel veel boeken gelezen, cursussen gedaan of het besproken met de – bekende – mensen om je heen.

Waarom het niet werkt is dat je alleen nog de dingen vanuit je hoofd doet en je intuïtie/voelen niet of nauwelijks meer inzet. Heel logisch dat je in de “overleefstand” zit; dit is een overlevingsmechanisme voor velen.

De aanpak die je steeds kiest en zo goed kent werkt niet (meer). Anders had je het namelijk allemaal al opgelost. Bovendien sta je er middenin: dan is heel lastig om het zelf op te lossen. De ervaring leert dat – wanneer we de dingen steeds vanuit hetzelfde perspectief blijven bekijken – er geen nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Ik ga graag met je in gesprek om de dingen weer vanuit een ander perspectief te zien.

Wat levert het op?

Wat zijn de voordelen van deze 1-op-1 sessie?

N

Jouw leidinggeven wordt effectiever. Omdat je precies dat inzet wat bij jou past

N

Je weet weer welke stijl de jouwe is, zodat leidinggeven je minder moeite kost

N

Je krijgt helderheid over dat wat nodig is en wat de eerste stap is die je kunt gaan zetten

N

Je krijgt inzicht in het hervinden van je eigen kracht en balans, om vandaaruit datgene aan te kunnen dat zich op jouw weg aandient. De oplossing zit niet in het willen veranderen van de situatie (dat ligt vaak buiten onze invloedsfeer) maar in het veranderen van het perspectief daarop. Je zult merken dat moeilijke situaties zich “oplossen” doordat je ze op een ander manier waarneemt. Dat je de regie weer in handen krijgt.

N

Leidinggeven is weer leuk! juist omdat je dat weer meer vanuit jezelf gaat doen. Vanuit jouw waarden en wie jij bent.

FAQ’S

ONZICHTBAAR
Wat is mijn investering voor de 1-op-1 sessie?

Voor deze 1-op-1 sessie is de investering 600 euro. (exclusief Btw). Dit is inclusief voorbereidend gesprek en inclusief een online coachafspraak na 2 weken.

Wanneer is de sessie?

Zodra je besluit met mij aan de slag te gaan plannen we binnen twee weken na het voorbereidende gesprek de sessie in. Je kunt dus snel aan de slag.

Hoe ziet mijn begeleiding eruit?

We starten met een gesprek ter voorbereiding op de sessie. Dit doen we online. We verhelderen je vraag en we kijken op wat voor manier ik je kan ondersteunen bij je vraag. Deze voorbereiding nemen we mee naar de sessie. 

Hebben we je vraag helder, dan plannen we samen een afspraak in voor de 1-op-1 sessie. Die sessie vindt in principe plaats in Putten en duurt 2 uur, waarin we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. 

Na deze sessie ga je met meer inzicht en energie weer naar huis. En met praktische handvatten die je nu als eerste op weg kunnen helpen. Of een combinatie van beiden. Je weet wat je eerste stap is die je gaat maken. 

Hierna hebben we na 2 weken nog een telefonische sessie van een uur waarin je kunt vertellen wat voor inzichten het je heeft gegeven en kan ik je verder op weg helpen zodat je in beweging blijft.

Wil je overleggen of een 1-op-1 sessie iets voor jou is?

Neem dan gewoon contact met me op voor het maken van een telefonische afspraak. Dan kunnen we samen overleggen of deze sessie past bij jouw vraag. En dan leer je me meteen kennen (ook wel fijn;-)) 

Dit kan door te bellen/appen naar 06-2006 1005 of een mail te sturen naar info [a] werkenmetemmy.nl 

Aarzel ook niet om contact op te nemen als je vragen hebt. Of als je eerst meer wilt weten.

 

Vind je het makkelijker als ik contact opneem met jou?

Laat hieronder je contact gegevens achter en we nemen contact met je op. 

Heb je alleen een korte vraag? Ook die kun je hieronder aan me stellen.

wie ben ik?

Ik ben Emmy van der Knaap. Sinds 1984 werk ik in de zorg, als leidinggevende en in diverse HR functies. Ik weet wat het betekent en wat het van je vraagt om manager in de zorg te zijn. Ik herken waar jij tegenaan loopt. Ik weet ook dat het een uitdaging is om goed voor jezelf te zorgen. Mijn balans was niet altijd goed en ik raakte uitgeput. Na verschillende gebeurtenissen in mijn leven voelde ik dat het anders moest en kon.

Omdat ik steeds minder contact had met mijn gevoel en intuïtie, ben ik het stap voor anders gaan doen. Ik ontdekte daardoor weer wie ik in de kern ben, waar ik blij en energiek van word.

Ook ontdekte ik dat het – weer – samen inzetten van mijn hoofd, gevoel en intuïtie mij succesvol maakt in mijn ondernemerschap en in mijn leven.

Ik ontdekte dat trouw zijn aan mezelf en aan mijn eigen leven zo waardevol is! En dat gun ik iedereen!

Daar wil ik nu zoveel mogelijk mensen, leidinggevenden en bestuurders mee helpen, want mijn missie is de zorg en dus de mensen die daar werken mooier maken 😉